Societatea Educațională Platon urmărește atingerea obiectivelor propuse prin intermediul implicării sale în diferite proiecte europene.

Proiectele europene sunt proiecte care se desfășoară la nivelul unor țări din Uniunea Europeană, cât și în alte țări din Europa. Sunt proiecte finanțate prin intermediul programelor inițiate de Comisia Europeană precum Lifelong Learning, Youth in action, Fundamental rights and Citizenship etc.

Societatea Educațională Platon, chiar înainte de înființarea sa prin grupul informal de tineri s-a implicat în diverse proiecte europene.

ü International Peer Education Training, un training organizat sub Acțiunea 4.3 a programului Youth in Action; organizat de către Y-PEER Focal Point in Ohrid, Macedonia  în mai 2010. Scopul proiectului a fost să ofere instrumente liderilor de tineret care lucrează cu tineri care sunt seropozitivi.  Societatea Educațională Platon a trimis din Romania 2 reprezentanți.

ü 2011 Unread mails, un schimb de tineret organizat de către Experiential Training Center (DeM), cu finanțare prin programul Youth in Action în data de 05-12 Mai 2011, in Karadeniz Ereğli, Turcia. Scopul principal al schimbului de tineret a fost să  crească nivelul de conștientizare asupra unor teme sociale precum interculturalitate, comunicare și managementul conflictului.  Din România, Societatea Educațională Platon a trimis 5 participanți.

ü Train for T, un training care avut loc în Vlora, Albania pe 4-11 iunie 2011, adunând 27 participanți din 17 țări.  Romania a fost reprezentată de Societatea Educaționala Platon prin trimiterea a 2 tineri. Scopul acestui training a fost să ridice nivelul calității a activităților educaționale din cadrul programului Youth in Action, în regiunea sud-est europeană prin dezvoltarea de abilități, cunoștințe și atitudini a celor tineri care care doresc să devină buni formatori în domeniul tineretului.

ü Small Academy for Youth Career Guider, un training organizat de către Centar za društveno ekonomski razvoj în Paracin, Serbia în data de 4-10 mai 2012 cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Youth in Action. Societatea Educațională Platon a fost partner în acest proiect și a trimis 3 tineri să reprezinte România. Tema generală a proiectului a fost reducerea șomajului în rândul tinerilor. Tema specifică a proiectului a fost consilierea și îndrumarea în cariera fiind unul dintre cele mai importante procese în clădirea unei cariere- a oferi suport tinerilor să își aleagă o profesie/ specializare.

ü Tool for Reflective Practice and Professional Development of Youth Work, un training finantat prin programul Youth in action menit sa creasca nivelul de constientizare, sa faca schimb de experiente si bune practici intre participantii activi din ONG-uri. Training-ul a avut loc in Górki Wielkie, Polonia in perioada 10- 15 Septembrie 2012. 3 tineri din Romania au participat la acest training.